К основному контенту

Земля - наш спільний дім!

    Земля - наш спільний дім, наша матінка - годувальниця. Тому з метою збереження землі 27 березня є свято - година Землі. Це коротке відео саме про це свято:


                         Цікаві факти про Землю


  • Обертання Землі поступово сповільнюється. 
    Це уповільнення відбувається майже непомітно, приблизно з 17 мілісекунд на сто років. Це впливає на довжіну днів на Землі, але це відбувається так повільно, що може пройти до 140 мільйонів років, перш ніж тривалість дня збільшиться до 25 годин.
  • Колись вважалося, що Земля є центром Всесвіту. 
    Завдяки очевидним рухам Сонця і планет щодо їх точки зору, древні вчені наполягали на тому, що Земля залишається статичною, тоді як інші небесні тіла подорожували круговими орбітами навколо неї. Зрештою, думку про те, що Сонце було в центрі Всесвіту, постулював Коперник.
  • Земля має потужне магнітне поле. 
    Це явище спричинене нікелево-залізним ядром планети в поєднанні з його швидким обертанням. Це поле захищає Землю від впливу Сонця.
  • Існує лише один природний супутник планети Земля. 
    У відсотках від розміру тіла, навколо якого він обертається, Місяць є найбільшим супутником, якщо брати до уваги планети нашої Сонячної системи. Однак у реальному вираженні це лише п’ятий за величиною природний супутник.
  • Земля – ​​єдина планета, не названа на честь бога. 
    Інші сім планет нашої Сонячної системи названі на честь римських богів або богинь. Хоча в давнину були названі лише МеркурійВенераМарсЮпітер і Сатурн, оскільки вони були помітні неозброєним оком, римський метод іменування планет зберігся після відкриття Урана і Нептуна.          
  • Земля – ​​найщільніша планета Сонячної системи. 
    Щільність змінюється залежно від частини планети; наприклад, залізний пласт щільніший за земну кору. Середня щільність Землі становить приблизно 5,52 грам на кубічний сантиметр.
Цікаві факти про Землю

 


Година Землі – це всесвітній природоохоронний рух, започаткований Всесвітнім фондом природи. Ми закликаємо громадськість, приватні компанії, представників урядових структур та місцевих спільнот вимкнути світло на одну годину 30 березня 2019 року о 20:30, щоб продемонструвати свою підтримку природоохоронних дій. Година Землі була започаткована в Сіднеї у 2007 році, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх домівках. У 2008 році вже більш ніж 50 мільйонів людей у всьому світі долучилися до Години Землі. У 2009 та 2010 році Година Землі охопила більше 4500 міст у 128 країнах світу на всіх континентах. 2018 рік побив всі рекорди – приєдналися більше 7000 міст у 188 країнах. В Україні кампанія проходить 11 рік поспіль. У 2018 році до Години Землі приєдналися більше 75 міст та містечок України. Завдяки ініціативі та внескам небайдужих людей, підприємств, організацій та урядів цей проект втілює у життя екологічні ідеї. Більше інформації Ви можете дізнатися тут www.earthhour.org (всесвітній сайт) чи тут wwf.panda.org/eh19ГОДИНА ЗЕМЛІ - це найбільша світова ініціатива на підтримку збереження Планети та сталого використання її ресурсів. Щорічно у Годину Землі відбувається символічне відключення світла на одну годину (у ...

 
 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Про Соборність України

День Української писемності та мови: історія свята.

Ерудит - гра " Дзвенить струмочком рідна мова".